KidsZoo's Leuke Leerzame Weetjes Speurtocht

Gezellig samen met de kids meer leren over wilde dieren
*** Update 5 april: Winactie verlengd tot 31 mei. ***

De juffen en meesters hebben het maar druk met het voorbereiden van digitaal lesmateriaal. KidsZoo ontlast ze graag een klein beetje. Daarom hebben we een leuke Weetjes pagina aangemaakt voor alle kinderen. Helemaal in het thema van KidsZoo... wilde dieren. Wat weten jouw kinderen eigenlijk van al deze beesten? Sommige dieren zijn lief, enkele gevaarlijk en andere slim. Op deze pagina vind je plaatjes met allerlei weetjes over heel veel dieren.

Doe mee en win!

Print dit formulier of houdt onze invulpagina er op een extra telefoon of ipad naast en vul de antwoorden in. Verstuur het digitale formulier en maak kans op beestachtig leuke prijzen, zoals KidsZoo Familie Jaarpassen voor het gehele gezin of vrijkaartjes voor een bezoek. De winnaars maken we op deze pagina bekend op 31 mei.
Veel leer- en puzzelplezier! 
Indoor speeltuin KidsZoo
Brrr, ijsbeer
Met zijn warme vacht en dikke speklaag kan hij de extreme kou op de Noordpool goed hebben. De ijsbeer is een uitstekende jager en razendsnel. Hij kan zo maar 55 km per uur over het ijs rennen.
Indoor speeltuin KidsZoo
Domme olifant
Nee, zeker niet. Hij heeft een ontzettend goed geheugen. Een olifant geeft herkenningssignalen af wanneer hij een soortgenoot ziet. Ook als hij deze tientallen jaren niet heeft gezien.
Indoor speeltuin KidsZoo
Hoi, haai
De meeste mensen denken dat een haai gevaarlijk is en mensen aanvalt. Gelukkig niet. Geen enkele haai eet expres een mens op. Een citroenhaai bijvoorbeeld eet kwallen, inktvissen, krabben, kreeften en soms een vogel.
Indoor speeltuin KidsZoo
Rare vogel
Ja echt, een pinguïn is een vogel. Ook al kan hij niet vliegen. Lopen wel. Nou ja, waggelen. Dat komt doordat zijn poten zo ver naar achteren staan. Gelukkig zwemmen en duiken pinguïns als de beste. Als een vis in het water.
Indoor speeltuin KidsZoo
Over de zebra
Altijd doen, hè. Als je oversteekt. De zebra als dier loopt het liefst vrij over de grasvlakten van Afrika en Azië. Waar hij heerlijk kan grazen.
Indoor speeltuin KidsZoo
Langnek
Dankzij zijn lange nek eet een giraffe met gemak de blaadjes uit de hoogste bomen. Hij plukt met zijn tong, die wel 40 cm lang kan worden, de verse blaadjes, twijgjes, vruchten en knopjes. Die van de acaciaboom vindt hij het lekkerst.
Indoor speeltuin KidsZoo
Tuinslang
Die mag je gerust oppakken, maar de koningscobra kun je beter met rust laten. Die is 3 tot 5,5 meter lang en hartstikke giftig. Als hij zijn flappen in zijn hals uitzet is zijn kop bijna net zo groot als jouw hoofd. 
Indoor speeltuin KidsZoo
Kattenkop
De leeuw heeft een prachtige kop met lange manen. Hij leeft in een groep met meestal een stuk of vijf vrouwtjes en de welpjes. Zijn leeuwinnen gaan samen jagen en papa leeuw verdeelt de buit. Dat zou je vader ook wel willen.
Indoor speeltuin KidsZoo
Grote bek
Zeg dat. Als een krokodil de bek wijd open doet zie je zijn heel gevaarlijke tanden. Met zijn kaken klemt hij zijn prooi zo vast dat deze niet meer kan ontsnappen. Een krokodil kan trouwens heel oud worden. Wel 80 of 100 jaar.
Indoor speeltuin KidsZoo
Zwaargewicht
Een nijlpaard is een hoefdier. Dit zijn zoogdieren die hoeven hebben. Het grootste gedeelte van de dag brengen ze door in het water. Alleen in de nacht komen ze eruit om gras te eten. Je snapt bijna niet dat een meneer nijlpaard 3200 kilo kan wegen.
Indoor speeltuin KidsZoo
Hup, hup, hup
De toekan is een grote zwarte vogel met een prachtig gekleurde snavel. Die snavel is bijna net zo groot als zijn lijf. Hij eet graag zaden, noten, bessen en de vruchten van de vijgenboom. Een toekan is niet zo een goede vlieger, liever zit hij op een tak of hupt hij door het bos.  
Indoor speeltuin KidsZoo
Snor of baard
Lange snorharen die op een baard lijken, daaraan herken je de baardrob. Familie van de zeehond en de zeeleeuw. Dit logge beest maakt onderwater rare geluiden. Een soort trillend gefluit dat kilometers ver te horen is. 
 
Indoor speeltuin KidsZoo
Orka, geen vis
Orka’s zijn gemakkelijk te herkennen. Ze zijn van boven zwart, van onderen wit en hebben een witte vlek net boven de ogen. Iedere orka heeft zijn eigen unieke patroon. Een orka is inderdaad geen vis, maar een zoogdier.
Indoor speeltuin KidsZoo
Om te gieren?
Met zijn kale kop is de gier eigenlijk een beetje eng. Deze vogel is een aaseter. Met zijn puntige snavel scheurt hij vlees van dode dieren en dan is zo een kale kop wel handig. Gieren worden ook wel de opruimers van de natuur genoemd.
Indoor speeltuin KidsZoo
Bedreigd
Helaas, de tijger wordt met uitsterven bedreigd. Zijn leefgebied wordt steeds kleiner en de mensen doden tijgers uit angst of om geld te verdienen. Een volwassen tijger kan wel 160 kilo wegen. Zijn staart wordt tot een meter lang. Daarmee kan hij een flinke klap uitdelen.